פוסטים

גישת מוזיקל

מתי כדאי להתחיל לנגן?

על אילו כלים כדאי ללמוד לנגן?

 

אנו מאמינים שחינוך מוסיקלי  הוא כדאי ביותר להתפתחות כל ילד וילדה, ובכל

גיל. ההורים הם המתווכים הראשונים ובעלי ההשפעה הרבה ביותר על התלמידים הקטנים.

הורים רבים אומרים: "מה אני יכול\ה לתרום לילדיי בתחום המוסיקה?  הרי לא למדתי מוסיקה בילדותי, ואם כן, אז הכל נשכח ממני". או "למדתי אבל כל כך שנאתי את זה!"

 קודם כל ההורים הם המקור לכל חינוך וכך גם לגבי החינוך המוסיקלי, ובידם לעשות הרבה מאוד לעיצוב המוסיקליות של ילדיהם.

 אז מומלץ ביותר לשיר   עם הילדים, לרקוד ולנוע אתם.  בזמן האזנה לשירים וליצירות מוסיקליות אפשר להשתמש בכל דבר המשמיע צליל בבית  ( מקולות המופקים מהגוף כמו מחיאות  רקיעות טפיחות וכו' ועד נקישות ורשרושים על עצמים שונים  מהטבע, כלי מטבח וכו')

לאחר שילדיכם  האזינו לקטע מוסיקלי כל שהו החביב עליהם, אפשר לגשת לשלב הבא וללוות אותו בכלי נגינה ריתמיים : תופים, קשקשנים, פעמונים וכן כאמור כלים מאולתרים (קופסאות של אבקות כביסה, צנצנות וכו'), וכן כלים שאתם יכולים לבנות עם הילדים : קופסת גבינה ריקה עם גומייה המתוחה מעליה , קופסה שהוכנסו לתוכה סוגי קטניות שונים וכו'

והנה  למעשה התחלנו כבר בלימוד בסיסי של נגינה, ושוב ההורים הם אלה "שנותנים את הטון" ...

אפשר לעשות הכל בדרך אינטואיטיבית בלי תכנון מראש, אך אפשר וכדאי

גם ליצור פרויקטים קטנים של המחזת סיפורים וליווים בכלי נגינה או אפילו התאמת מוסיקת רקע. יכול להיות נחמד ביותר אם כל המשפחה תשתף בפרויקט כזה ובמיוחד אם מכינים אותו לרגל מסיבה משפחתית.

עם ילדים גדולים יותר (החל מגיל שלוש) כדאי ללכת לקונצרטים ולהצגות מוסיקליות   ולמופעים מוסיקליים מיוחדים לילדים.

כדאי שההורים ילוו את לימודי במוסיקה של ילדיהם גם כשיעברו ללמוד במוסדות חינוך ואו כשילמדו  ממורים מקצועיים למוסיקה, וזה דרך התעניינות במה לומדים, ובאמירות של הוקרה ועידוד.

אחת הטעויות הנפוצות של הורים היא לומר לילד: "אם לא תנגן לא תלמד!"

חבל כי יש ילדים שאוהבים מאוד את עולם המוסיקה, את המורה למוסיקה ואת השיעור אבל להתאמן.... לא כל כך.  ללימודי המוסיקה יש ערך מצטבר ואי אפשר לדעת מתי יחליט התלמיד הסרבן לתקן דרכיו ולהתחיל להתאמן. והאמינו לנו כבר היו דברים מעולם .... (גם  ארתור רובינשטיין הנפלא לא כל כך אהב להתאמן, ותראו לאן הגיע)

הרי ברור שלא כל אחד יהפוך להיות מוסיקאי מקצועי, וכשם שאין ההורים מחייבים את ילדם הלומד בחוג קרמיקה "לעשות שיעורי בית", אין צורך להחמיר עם ילד או ילדה הלומדים לנגן בכלי, ואינם מרבים להתאמן בבית.

 

 אז הורים יקרים לסיכום צריך  סבלנות, התמדה ואהבה והרבה הרבה מוסיקה

 

לאה אולשר   ורונית יעקבי 

גישת "מוסיקל"

 

תגובות