יצירות אחרונות
ספר ילדים קסום וחדש בהוצאת "דרך המילים". (11 תגובות)
גלי צבי-ויס /שירים -25/11/2024 13:59
Airbnb (0 תגובות)
הַחֲבֵרָה שֶׁל גֵ'נִי /שירים -25/11/2024 10:35
הוֹפּ הוֹפּ טִרְלְלָה דִּין נֶכְדִּי הָאָהוּב בֶּן שָׁלוֹשׁ וְהַשִּׂמְחָה רַבָּה (8 תגובות)
אביה /שירים -25/11/2024 09:35
בלי פרטיות לא פיקניק (6 תגובות)
דני זכריה /שירים -25/11/2024 06:35
לִרְצוֹת יוֹתֵר (15 תגובות)
שמואל כהן /שירים -25/11/2024 04:46
מדמיינך (6 תגובות)
אודי גלבמן /שירים -24/11/2024 21:37
מילים במעופן (12 תגובות)
עליזה ארמן זאבי /שירים -24/11/2024 18:01
החיים הטובים (2 תגובות)
ולריה גונצרוב /שירים -24/11/2024 17:22
הָיֹה הָיוּ פַּעַם ... (7 תגובות)
רבקה ירון /שירים -24/11/2024 15:11
סיפורים
משפטו של האופה ממלטהמשפטו של האופה ממלטה (1507 ) מספר רב של פעמים נוכחנו לדעת ולהכיר כי בית המשפט לא תמיד עומד על משמר הצדק ולעתים מעמיד את הדין מעל כל שיקול אחר. פסקי דין מהסוג הזה יכולים לקומם על כי נגרם בהם עוול לא ישוער למרות שמבחינת החוק והמשפט הם ב"סדר" גמור. דוגמא למקרה כזה אני רוצה להביא מהמאה הארבע עשרה :
"משפטו של האופה ממלטה"
בוקר אחד נאה פתח השופט הראשי בעיר מלטה CAMBO את חלונו ומחזה מוזר נגלה לעיניו. ממש באותו רגע נדקר אדם למוות מתחת לחלון ביתו. כאשר שמע הרוצח את פתיחת החלון הרים את ראשו והביט בחלון ולרגע קפא במקומו, מבטיהם נפגשו. תוך מספר שניות התאושש הרוצח זרק את הפגיון שהחזיק ונמלט מהמקום. דקות ספורות אחר מכן הופיע בפינת הרחוב דמותו של אדם צעיר אופה במקצועו שהיה בדרכו למסירת לחם. על המדרכה מצא נרתיק של פגיון דק והכניס לכיסו. כשהגיע לגופה שרבצה על המדרכה נדהם לגלות כי האיש דקור למוות, הוא הרים את פגיון הרצח ועמד משתומם. ברגע זה הופיע המשמר בקצה הרחוב, האופה נבהל זרק את הסכין והתחיל לנוס. השוטרים רדפו אחריו ותפסוהו. כל המחזה הזה התרחש תוך דקות ספורות לעיני השופט המפורסם. השופט סגר את החלון! האופה נעצר כמי שנתפס בשעת מעשה מה גם שבכיסו נמצא נרתיק שהתאים לגודל הפגיון. . לא עבר זמן רב ואת האופה הצעיר העמידו בפני שופט, לא אחר מאשר השופט CAMBO שהיה עד לכל המעשה. הקורא יחשוב כעת שדרכו של האופה מובטח, השופט ראה את הכל וידע לשחרר את האיש "האומלל" לא כך חשב השופט! מרוב חכמה והשכלה משפטית מוחו פעל אחרת מאשר של אדם רגיל. הוא סבר ששופט זה אדם אחד ואזרח מן השורה זה אדם אחר גם אם שני אלה שוכנים באותו איש. עליו כשופט לדון רק לפי החוק והעדויות שיביאו לפניו ולא כמי שיש לו ידיעה משלו. על סמך החלטה זו הוא החל בחקירת הנאשם. כמובן שזה הכחיש כל קשר למקרה הרצח. שמיעת העדים שתפסו את האיש במקום הרצח, כמעט בשעת מעשה הספיק כדי למצוא את האדם חשוד דיו. על מנת להשלים את דרישת החוק הביאו את האופה האומלל לסד עינויים כדי שיודה במעשה. בראשו של השופט לא עלו כל נימוקים או כל רגשות. מה שחשוב זה התהליך המשפטי ! יש נאשם, יש עדים זה מספיק. איך הוא יכול להופיע לפני השופט שזה הוא בעצמו ולהגיד שהוא ראה משהו אחר? מי יחקור אותו? הוא עלול חס וחלילה ולמוטט את אושיות המשפט! אם נימוקיו יתקבלו עלולים בעתיד להופיע כל מיני שופטים משוחדים ולהעיד לטובת נאשם גם תמורת בצע כסף. השופט הוא לא עד הוא שופט! העלו את האופה הצעיר על סד העינויים, הבחור המסכן לא יכול לעמוד בעינוי והודה בכל.
לא אפרט כאן את שיטות החקירה על סד העינויים באותה התקופה.
כעת יש את כל הדרוש לשביעת רצונו של השופט כדי להוציא פסק דין בהתאם לכל כללי המשפט.
האופה נידון למוות והוצא להורג! המשפט ניצח! הצדק כמובן לא, אבל זה לא הטריד את השופט, מבחינה משפטית נהג כראוי. אחרי כשנתיים מצאו את הרוצח האמיתי!! במקרה של מעשה פשע אחר הוא נלכד, ומאחר שהוא הבין שאין מנוס מעונש כבד הודה כי הוא היה הרוצח של האיש שנרצח ליד ביתו של השופט. הוא גם סיפר כי השופט ראה אותו ולבטח זיהה אותו כי מספר שניות הסתכלו זה בזה. מושל העיר זימן אליו את השופט CAMBO. הוא לא ראה כל סיבה להכחיש שאומנם הוא ראה את הכל מהתחלה עד הסוף, אך יחד עם זאת פעל בהתאם לחוק. הוא ציפה לצל"ש על מעשיו כשומר נאמן של המשפט. המושל חשב אחרת. פיטר את השופט ממשרתו וציווה עליו לשלם פיצויים למשפחת הקורבן. כמובן שזה מקרה קיצוני ביותר שעלה בחייו של אדם חף מפשע והיתה תוצאה של שופט אכזרי ואולי יותר מדי "חכם" מבחינה משפטית. נקווה שדברים דומים לאלה לא קורים בימנו!! תגובותהתחברותתגובתך נשמרה |