הודעות והגיגים

מתברר שגלישה באינטרנט מאיטה את ההזדקנות... קיראו

גלישה באינטרנט מאיטה את הזדקנות המוח ומורידה סיכון לדמנציה.
ממצאי מחקר חדש, שנעשה על-ידי צוות חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה שבלוס אנג'לס, אשר פורסמו בעיתון האמריקני לפסיכיאטריה גריאטרית, גילה כי גלישה באינטרנט מעוררת מרכזים במוח השולטים בקבלת החלטות ובחשיבה מורכבת.
לדברי החוקרים, הגלישה יכולה לעזור אפילו כנגד שינויים פיזיולוגיים הקשורים להזדקנות וגורמים למוח להאט את הקצב.

עבור אנשים בגיל העמידה ואף קשישים יותר, השימוש באינטרנט יכול לעזור ולהמריץ את המוח. כשהמוח מזדקן, מופיעים מספר שינויים, כולל התכווצות וירידה בפעילות התאים,שינויים המשפיעים כמובן על הביצועים.
ידוע מזה זמן רב כי פעילויות השומרות על המוח פעיל, כמו פתרון תשבצים לדוגמה,יכולות לצמצם את ההשפעה והמחקר האחרון מראה כי אפשר להוסיף לרשימה גם את הגלישה באינטרנט. החוקרים מעודדים מתוצאות המחקר, המעידות על כך שהטכנולוגיות הממוחשבות הקיימות כיוםהן בעלות השפעות פיזיולוגיות ויתרונות אפשריים לאנשים בגיל-העמידה ולאנשים קשישים.
החיפוש באינטרנט דורש פעילות מורכבת של המוח שעשויה לעזור להפעיל ולשפר את תפקוד המוח.

המחקר האחרון התבסס על 24 מתנדבים בגילאים 55 עד 76. מחציתם השתמשו באינטרנט והשאר לא. כל מתנדב עבר סריקה מוחית בזמן שהוא מבצע חיפושים באינטרנט או קורא. בזמן ביצוע שני סוגי המטלות, היו ראיות לפעילות משמעותית באזורים של המוח השולטים בשפה, קריאה, זיכרון ויכולות ויזואליות.
למרות זאת, המטלה של החיפוש באינטרנט גרמה לפעילות משמעותית נוספת באזורים נפרדים של המוח השולטים בקבלת החלטות ובמחשבה מורכבת אך רק אצל אלו שהיו משתמשים בעלי ניסיון. הפעילות המוחית אצל המשתמשים החדשים הייתה דומה לזו שהתרחשה בזמן הקריאה.

החוקרים ציינו כי בהשוואה לקריאה פשוטה, עושר הבחירה הקיים באינטרנט מאלץ אנשים לקבל החלטות לגבי האתרים עליהם הם מקליקים כדי לקבל את המידע הרלוונטי. ייתכן והמשתמשים החדשים עדיין לא מבינים את האסטרטגיות הנדרשות כדי לבצע חיפוש מוצלח ברשת.
מטלה פשוטה ויומיומית כמו חיפוש באינטרנט, מגבירה את הפעילות המוחית אצל אנשים מבוגרים ומוכיחה כי המוח שלנו רגיש ויכול להמשיך ללמוד גם כשאנו מזדקנים.
הממצאים תומכים גם במחקרים קודמים שהראו כי ניתן להוריד את הסיכון לדמנציה על-ידי השתתפות בפעילויות קבועות המעוררות אותנו בהיבט המנטלי ומשתמשים קשישים ותיקים -"גולשי הכסף"- עושים בדיוק זאת.


תגובות