סיפורים

קרלוס מרטין- פרק 3🌹🌹🌹

פרק 3 – הכיכר

שנה חלפה. האב נעלם, והשנה הפכה לזיכרון כבד על כתפיה של מריה. באביב 1977, בפעם הראשונה אחרי חודשים של בידוד ומחסור במידע, יצאה מריה אל כיכר פלאסה דה מאיו, לבדה בתחילה, אך עם תחושת אחריות כבדה על אווה, בתה הקטנה.

הכיכר נפרשה לפניה כמו במה שקטה אך מלאת עדים. סביב פסל האובליסק הלבן, שהתרומם מעל ריצפת הריצוף הרחבה כאילו משקיף על כל העיר, צעדו נשים רבות עם צעיפים לבנים על ראשיהן. הצעיפים נראו כאילו חובקים את הזיכרונות עצמן. הן החזיקו בידיהן תמונות ישנות של יקיריהן שנעלמו, תמונות שחיו רק בזיכרון ובחפצים אישיים קטנים. אף אחת מהן לא צעקה, אף אחת לא נשאה שלטים אלימים או סיסמאות רועשות. הן פשוט צעדו סביב הכיכר, שוב ושוב, בצעדים איטיים, מדודים, אך בשקט שהיה רועם כמו תופים פנימיים של כאב קולקטיבי.

מריה צעדה ביניהן, בוהה בפסל, בוהה בנשים, וליבה פעם בחוזקה. פתאום ניגשה אליה אישה מבוגרת עם פנים חומות ועיניים חדות, שמה היה מרתה.
הוא נעלם לך גם?” שאלה, בקול דמוי לחש שמילא את החלל סביבן.
מריה הנהנה, עיניה נפוחות מהבכי שטרם נרגע. “קרלוס מרטין. עיתונאי,” לחשה, כאילו אפילו המילים הללו עלולות היו להיעלם ברוח.
אז את אחות שלנו,” אמרה מרתה, וחיבקה אותה בחום שלא דרש הסבר. החיבוק היה מלא כאב ותמיכה, כאילו שתי נשים אלו לא מוכרות אחת לשנייה עד לפני רגע, מצאו אחווה בתוך האובדן.

מאותו יום כל יום חמישי בצהריים, הפכה מריה את הצעדה הזו לטקס קבוע. היא חזרה אל הכיכר, מחזיקה ביד אחת את ידה של אווה הקטנה, וביד השנייה החזיקה שלט שעליו היה  כתוב בשחור מודגש: איפה קרלוס מרטין?

השוטרים הקפידו להביט בצועדים, ומצלמות סמויות תיעדו כל צעד, כל מבט וכל חיבוק. הפחד, שהלך לצידה בעבר, לא שלט בהן יותר. כשאת כבר איבדת הכול, הוא מתחלף בכוח אחר , כוח של אהבה, של זיכרון, ושל נחישות לא להיכנע.

לילה אחד כשחזרה מריה מהכיכר, העיר הייתה שקטה וריקה, והדלת לבית נפתחה בזהירות. בתיבת הדואר שלה חיכה פתק קטן, אנונימי, נייר חלק אך כבד במשמעותו, שעליו נכתב בכתב יד זר:
“Campo de los Olivos"
מחוץ לעיר. שאלי על שם זה.”
מריה רעדה, והלב שלה פעם בקצב מהיר. זה היה אולי הרמז הראשון מאז שהוא נלקח, פתח לדלת חדשה במבוך שבו איבדה הכול למעט התקווה.

בלילה ההוא, כשהיא ישבה ליד החלון, ראתה את הכוכבים מתפזרים בשמיים, והבינה שהמסע עוד לא הסתיים. הכיכר, הנשים עם הצעיפים הלבנים, ההפגנה השקטה, הרמז האנונימי , כל אלו היו סימנים כמו קווים דקים שמובילים לעבר משהו גדול יותר, משהו שלא ניתן להפסיק לחפש.

מריה חיבקה את אווה, וראתה את עיניה הקטנות בוהקות בתקווה תמימה. היא הבינה: שגם אם הדרך ארוכה ומלאת צללים, כוח האהבה והנחישות לעולם לא ייעלם.

23.12.25

ההמשך מחר

תגובות

שמואל כהן / תודה צביקה היקר🌹🌹🌹 / 23/12/2025 15:42
רבקה ירון / *** / 23/12/2025 16:20
שמואל כהן / תודה רבה רבקה יקרה🌹🌻🌹 / 24/12/2025 03:02
דני זכריה / כוח האהבה והנחישות לעולם לא ייעלם / 23/12/2025 16:26
שמואל כהן / תודה דני היקר🌹🌻🌹 / 24/12/2025 03:05
אביה / כוח האהבה לעולם לא ייעלם - ממש מותח שמוליק יקר - המפגשים בכיכר - השלטים - הפתק שקיבלה - מחכה להמשך / 23/12/2025 21:00
שמואל כהן / תודה אביה יקרה🌹🌻🌹 / 24/12/2025 03:07
גלי צבי-ויס / דלת חדשה נפתחת / 24/12/2025 07:11
שמואל כהן / תודה גלי יקרה🌹🌻🌹 / 24/12/2025 08:32